Kefir z truskawkami i melonem.

Możesz to danie potraktować jako podwieczorek lub drugie śniadanie. Jest szybkie w przygotowaniu i bardzo proste, więc się nie zmęczysz a czasu na przygotowanie zdrowej przekąski na pewno wystarczy. Wystarczy kefir i garść owoców.

Składniki:

  • Kefir 2% tłuszczu – 200 g (1 mała szt.)
  • Truskawki – 150 g (1 szklanka)
  • Melon – 150 g (2 plastry)
  • Cukier puder – 6 g (1 łyżeczka) – opcjonalnie

Wykonanie:

1. Kefir ucieram dokładnie z cukrem.
2. Na wierzch wkrawam owoce.
 

 

 

 

 

Wartość odżywcza:
 

Poprzedni wpis

Mleczny koktajl z arbuzem.

Kolejny wpis

Koktajl chia z brzoskwinią i pomarańczą.

4 Komentarze

  1. Pyszny deserek na letnie południe 😀

Dodaj komentarz

© Dietifit Wszystkie prawa zastrzezone / Theme rebulid by Dodencult