mgr Ewelina Tabaczar – dietetyk kliniczny, trener personalny, edukator w cukrzycy, członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków

Jestem absolwentką Uniwersytetu Rzeszowskiego. W pracy licencjackiej skupiłam się na substancjach słodzących zastępujących cukier. Pracę magisterską poświęciłam ocenie rozwoju fizycznego, budowy ciała i stanu odżywienia dzieci 6 – letnich z Rzeszowa. Kontynuując naukę na Uniwersytecie obroniłam pracę podyplomową na kierunku Dietetyka, gastronomia i żywienie dotyczącą wpływu sposobu odżywiania kobiet w ciąży na występowanie nadwagi i otyłości u dzieci i młodzieży. Ukończyłam również studia podyplomowe na kierunku Poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka w Warszawie uzyskując dyplom Instytutu Żywności i Żywienia. Ukończyłam także kurs trenera personalnego.

Posiadam uprawnienia do prowadzenia szkoleń i kursów z zakresu jakości surowców i produktów spożywczych oraz żywienie człowieka. Prowadzę prelekcje dotyczące żywienia człowieka oraz warsztaty dietetyczne. Jestem autorką licznych artykułów o tematyce żywieniowej oraz przepisów kulinarnych, które umieszczam na swoim blogu istniejącym od 2013 roku. W swojej pracy stosuję zasady oraz opieram się na wytycznych Światowej Organizacji Zdrowia i Instytutu Żywności i Żywienia. Stale podwyższam swoją wiedzę, uczestnicząc w licznych szkoleniach i kursach.

Początkowo usługi świadczyłam w Bieczu, a obecnie w Gorlicach oraz w Rzeszowie. W tym czasie pomogłam schudnąć wielu zadowolonym Klientom. Poprzez indywidualne, autorskie Plany Odżywiania pracowałam z Klientami nad poprawą ich sposobu odżywiania oraz zachęciłam do zwiększenia aktywności fizycznej. W chwili obecnej mój gabinet jest jednym z wiodących gabinetów dietetycznych w Rzeszowie, świadczący usługi od 2012 roku.

Od kilku lat organizuję oraz prowadzę Dietetyczne Warsztaty Kulinarne dla dzieci. Współpracuję także z Fundacjami i Stowarzyszeniami, gdzie pomagam zorganizować szkolenia i warsztaty dla osób z niepełnosprawnościami.  Jako ekspert dietetyk udzielam również porad dietetycznych współpracując z Fundacją „Czas dzieci”. W 2019 roku prowadziłam warsztaty kulinarne dla dzieci klas 4 w Rzeszowie organizowane przez Polskie Stowarzyszenie Dietetyków i sieć sklepów Biedronka.

 

 

 

Od 2014 roku Gabinet Dietetyczny Dietifit był partnerem organizowanych w Rzeszowie przez dwa kina Helios trzech edycji „Metamorfoz z kinem Kobiet”, w których wzięło udział około 200 kobiet, z tego 10 z nich zakwalifikowało się do programu gdzie łącznie schudły ponad 100 kg!

 

 

 

W 2016 roku zostałam zaproszona jako ekspert do programu „Dzień dobry TVN” w Warszawie aby porozmawiać o przekąskach dla dzieci.

Udzielam także porad dietetycznych na profilu Gabinetu Dietetycznego Dietifit na facebooku, dzielę się swoimi autorskimi przepisami na profilu google+ oraz zdrowym trybem życia na instagramie.

 

Pod tym linkiem możesz umówić dogodny termin wizyty:

UMÓW WIZYTĘ U DIETETYKA

Jeśli jesteś zadowolony/-a z moich usług będzie mi bardzo miło jeśli wstawisz swoją opinię o naszej współpracy:

www.znanylekarz.pl/ewelina-tabaczar/dietetyk/rzeszow

g.page/Dietifit/review

facebook.com/Dietifit

Ukończyłam następujące szkolenia i kursy:

  • IX Konferencja Dietetyczna – Metody diagnostyczne w gabinecie dietetyka. Żywienie osób aktywnych, Łódź
  • Edukator w cukrzycy, NutriCenter, Warszawa
  • Trener Personalny
  • Żywienie młodych sportowców, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Dieta low FODMAP w sporcie, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Nawodnienie a sport, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Żywienie i suplementacja w okresie kontuzji, rola prewencji żywienia, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Podstawy suplementacji, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Niska dostępność energii – aspekty zdrowotne i sportowe, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Kofeina w ujęciu zdrowotnym i sportowym, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Jak jeść trenując na siłowni, Akademia Dietetyki Sportowej
  • n-3 w sporcie, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Piłka nożna okiem dietetyka, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Sporty wytrzymałościowe, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Kompendium wiedzy o węglowodanach, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Magnez – fakty i mity. Czy sportowcy potrzebują go więcej, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Problemy żołądkowo – jelitowe okiem dietetyka, Akademia Dietetyki Sportowej
  • VIII Konferencja Dietetyczna – Choroby autoimmunologiczne. Zastosowanie suplementacji w dietetyce medycznej, Łódź
  • Alergie pokarmowe a diety eliminacyjne, Wszechnica Żywieniowa SGGW
  • Choroba Hashimoto, Wszechnica Żywieniowa SGGW
  • Jak skutecznie przyspieszyć spalanie tkanki tłuszczowej?, Dietetyka Sportowa
  • Immunologia okiem praktyka. Cała prawda o IG, Instytut Mikroekologii
  • Żywienie dzieci w wieku poniemowlęcym – od 1 roku do 3 lat, Fundacja Wiemy Co Jemy
  • Dietoterapia chorób autoimmunologicznych tarczycy (dr inż. Katarzyna Kowalcze)
  • Dieta bez wszystkiego – czy da się to rozpisać? (mgr Zuzanna Baraniak)
  • Rola i manipulacja węglowodanów w diecie i treningu osób o wzmożonej aktywności fizycznej (mgr Łukasz Jaśkiewicz)
  • Optymalna podaż białka w sporcie (mgr Bartłomiej Pomorski)
  • Dieta wegetariańska. (mgr Hanna Stolińska – Fiedorowicz)
  • II Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów i Doktorantów, Rzeszów
  • I Konferencja naukowo – szkoleniowa „Żywienie dziecka wczoraj i dziś”, Kraków
  • VI Konferencja Dietetyczna – Choroby autoimmunologiczne. Zastosowanie suplementacji w dietetyce medycznej, Łódź
  • Strategia Żywieniowa w Treningu Cross
  • I Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów i Doktorantów, Rzeszów
  • Child Nutrition and Cooking
  • Diet Coaching
  • The New Nordic Diet – from Gastronomy to Health
  • Nutrition for Health Promotion and Disease Prevention
  • Nutrition, Health and Lifestyle
  • Żywienie i suplementacja w sporcie, Warszawa
  • Szkolenie pedagogiczne. Uprawnienie do prowadzenia szkoleń i kursów w zakresie jakości surowców i produktów spożywczych oraz żywienia człowieka, Rzeszów
  • Dietetyka, Rzeszów

Artykuły:

  • Dieta na jesień.
  • Dieta na wiosnę.
  • Wszystko co chcielibyście wiedzieć o serze, ale baliście się zapytać.
  • Och, pełnoziarnisty!
  • Jak to ugryźć? O orzechach, nasionach i ziarnach.
  • 450 kalorii w pięciu smakach – propozycje na śniadanie.
  • Jak odchudzić 12 wigilijnych potraw?
  • Wartości odżywcze nasion strączkowych.
  • Najzdrowsza dieta XXI wieku.
  • Zjeść ciastko, czy mieć ciastko?
  • Mała czarna, czyli czy warto pić kawę?
  • Jej wysokość dyniowata.
  • Przepisy: „Rozgrzewające zupy”
  • Zbliża się wiosna. Pożegnaj się ze zbędnymi kilogramami.
  • Kontroluj masę ciała swojego dziecka.
  • Żywienie w nadciśnieniu tętniczym.
  • Jakie produkty powinny znajdować się w Twojej lodówce?