
Pierogi z jagodami.
Pierogi na diecie, czy to możliwe? Najlepsze ciasto to cienkie czy grube?
Pierogi domowe – najlepsze.
To już kolejne lepienie pierogów i kolejny przepis, ale tym razem na słodko. Sezon na jagody trwa w najlepsze, a idealny przepis z ich wykorzystaniem to pierogi! Klasyczny przepis podkręciłam cukrem dark muscovado, który dodaje karmelowego posmaku.
Pierogi z jagodami przepis.
Czas: , Porcje:
1 sztuka: Energia – kcal, Białka – g, Tłuszcz – g, Węglowodany – g
Składniki:
- Czarne jagody – 500 g
- Jogurt naturalny – 6 g (1 łyżeczka)
- Cukier dark muscovado (opcjonalnie)
Cudne pierożki! Z jagodami uwielbiam!
Najlepsze smaki lata! Cudowne <3
Hmmm… z jagodami, aż się rozmarzyłam. Z wielką chęcią zjadłabym taką porcyjkę 🙂
Zapraszam Hrabino do mnie na te pierogi z jagodami 😉
Kwintesencja lata, mniam! I zęby czarne od jagód 🙂
Tak Beata, bez jagód nie ma lata! 🙂
Pierogi wyglądają smakowicie 😉
Pozdrowienia! 🙂
Zaiste są smakowite. Dzięki 🙂
Pierogi z jagodami to dla mnie danie kojarzące się z latem i wakacjami, mniam 🙂
Fakt Magda, to smak lata 🙂 Niech trwa!
Takie klasyczne pierogi z jagodami są super 🙂 I później wygląda się jak pies chow chow 😀
Hehe, fakt Jud, ale warto tak wyglądać dla tego smaku 😉
Wspaniałości! Cudowne smaki dzieciństwa 😀
Oj tak Futka! Najlepsze smaki 🙂
Piękne zdjęcia. Aż zachęcają do zjedzenia. Koniecznie muszę je zrobić : )
Ale cudne! Koniecznie muszę wypróbować!
Zapraszam na swojego bloga 🙂 https://jaglusia.wordpress.com/
Dzięki Jaglusia. U Ciebie też pięknie i smacznie z tego co zobaczyłam 😉