2

Pikantny makaron ze szparagami.

Składniki:
250 g (pół pęczka) – szparagi
 80 g – makaron pikantny
30 g (2 plastry) – szynka szwarcwaldzka
12 g (1 łyżka) – oliwa z oliwek

Wykonanie:

1. Ze szparagów usuwam zdrewniałe części, kroję na mniejsze kawałki i gotuje na parze kilka min.
2. Zagotowuje makaron al dente i łącze ze szparagami i szynką.
3. Całość skrapiam oliwą.
 

Wartość odżywcza:

Energia – 505 kcal, B 18g, T 20g, W 68 g
 

 

 

 

 

 

 

 

2 komentarze

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.