Płatki jęczmienne z czereśniami i bananem.

Oto kolejna propozycja na fit śniadanie. Na pewno nie jest czasochłonne jak może się wydawać. Jego przygotowanie trwa mniej więcej tyle samo ile przygotowanie  kanapek z serem czy wędliną.  Zrób inne śniadanie niż zawsze – kanapki zjesz innym razem 🙂 

Składniki:

250 ml (1 szklanka) mleka 2% tłuszczu

50 g (4 łyżki) płatków jęczmiennych

100 g (1 mała szt.) banana

150 g (1 szklanka) czereśni

Wykonanie:

  1. Płatki gotuję na mleku około 5 min. Przelewam do miseczki.
  2. Na wierzch układam pokrojone owoce.

Wartość odżywcza:

Energia 450 kcal, B 16g, T 7,5 g, W 87g 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poprzedni wpis

Malinowy koktajl z chia.

Kolejny wpis

Fit frytki z fasolki szparagowej.

4 Komentarze

  1. Avatar

    Uwielbiam takie śniadania 🙂

  2. Avatar

    Ostatnio uparłam się na jęczmienne :p

  3. Avatar

    Wygląda przepięknie, a do tego jakie to zdrowe! 🙂

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Dietifit Wszystkie prawa zastrzezone / Theme rebulid by Dodencult