13

Kasza manna z wiórkami kokosowymi i truskawkami.

Dietetyczny przepis z Azji – czy to możliwe aby wprowadzić go do diety gdy się odchudzamy?

Duża dawka energii z samego rana.

Dzisiejszy przepis zaczerpnięty jest z jednego z deserów, azjatyckiego Rava Laddu. To mała przyjemność o kokosowym, słodkim posmaku. Idealny poranek z pożywnym i mega energetycznym śniadaniem.

Kasza manna z wiórkami kokosowymi i truskawkami przepis.

Czas: 15 minut , Porcje: 1

1 sztuka: Energia – 420 kcal, Białka –  7 g, Tłuszcz – 19 g, Węglowodany – 59 g

Składniki (1 porcja):

  • Kasza manna – 50 g (5 płaskich łyżek)
  • Wiórki kokosowe – 12 g ( 1 łyżka)
  • Masło extra – 12 g (1 łyżka)
  • Mleko 2 % tłuszczu – 50 ml (5 łyżek) – możesz zamienić na migdałowe/kokosowe/sojowe/ryżowe
  • Ksylitol/ cukier puder/ miód – 12 g (1 łyżka)
  • Sok z cytryny, kardamon

Wykonanie:

  1. Masło rozpuszczam na patelni, dodaję wiórki i delikatnie podsmażam tak aby nie zbrązowiały.
  2. Odstawiam z palnika i dodaję ksylitol/ cukier puder, całość łączę z sokiem z cytryny i kardamonem.
  3. Podgrzewam mleko, nieco studzę i wlewam na kaszę połączoną z wiórkami kokosowymi.
  4. Przekładam do słoiczka razem z sezonowymi owocami.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

SONY DSC

SONY DSC

 

 

13 komentarzy

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.