mgr Ewelina Tabaczar – dietetyk, biolog

Jestem absolwentką Uniwersytetu Rzeszowskiego. W pracy licencjackiej skupiłam się na substancjach słodzących zastępujących cukier. Pracę magisterską poświęciłam ocenie rozwoju fizycznego, budowy ciała i stanu odżywienia dzieci 6 – letnich z Rzeszowa. Kontynuując naukę na Uniwersytecie obroniłam pracę podyplomową na kierunku Dietetyka, gastronomia i żywienie dotyczącą wpływu sposobu odżywiania kobiet w ciąży na występowanie nadwagi i otyłości u dzieci i młodzieży. Ukończyłam również studia podyplomowe na kierunku Poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka w Warszawie uzyskując dyplom Instytutu Żywności i Żywienia.

Posiadam uprawnienia do prowadzenia szkoleń i kursów z zakresu jakości surowców i produktów spożywczych oraz żywienie człowieka. Prowadzę prelekcje dotyczące żywienia człowieka oraz warsztaty dietetyczne. Jestem autorką licznych artykułów o tematyce żywieniowej oraz przepisów kulinarnych, które umieszczam na swoim blogu istniejącym od 2013 roku. W swojej pracy stosuję zasady oraz opieram się na wytycznych Światowej Organizacji Zdrowia i Instytutu Żywności i Żywienia. Stale podwyższam swoją wiedzę, uczestnicząc w licznych szkoleniach i kursach.

W życiu prywatnym jestem pasjonatką fitness oraz kuchni włoskiej. Od pewnego czasu uwielbiam jazdę na rowerze oraz japońskie danie – ramen.

Początkowo usługi świadczyłam w Bieczu, a obecnie w Gorlicach oraz dwóch lokalizacjach w Rzeszowie. W tym czasie pomogłam schudnąć wielu zadowolonym Klientom. Poprzez indywidualne, autorskie Plany Odżywiania pracowałam z Klientami nad poprawą ich sposobu odżywiania oraz zachęciłam do zwiększenia aktywności fizycznej. W chwili obecnej mój gabinet jest jednym z wiodących gabinetów dietetycznych w Rzeszowie, świadczący usługi od 2012 roku.

Od 2014 roku Gabinet Dietetyczny Dietifit był partnerem organizowanych w Rzeszowie przez dwa kina Helios trzech edycji „Metamorfoz z kinem Kobiet”, w których wzięło udział około 200 kobiet z tego 10 z nich zakwalifikowało się do programu gdzie łącznie schudły ponad 100 kg!

Od kilku lat organizuję oraz prowadzę Dietetyczne Warsztaty kulinarne dla dzieci.

Udzielam porad dietetycznych na profilu Gabinetu Dietetycznego Dietifit na facebooku, dzielę się swoimi autorskimi przepisami na profilu google+ oraz zdrowym trybem życia na instagramie.

W 2016 roku zostałam zaproszona jako ekspert do programu „Dzień dobry TVN” w Warszawie aby porozmawiać o przekąskach dla dzieci.

Szkolenia i kursy:

  • Alergie pokarmowe a diety eliminacyjne, Wszechnica Żywieniowa SGGW
  • Choroba Hashimoto, Wszechnica Żywieniowa SGGW
  • Jak skutecznie przyspieszyć spalanie tkanki tłuszczowej?, Dietetyka Sportowa
  • Immunologia okiem praktyka. Cała prawda o IG, Instytut Mikroekologii
  • Żywienie dzieci w wieku poniemowlęcym – od 1 roku do 3 lat, Fundacja Wiemy Co Jemy
  • Dietoterapia chorób autoimmunologicznych tarczycy (dr inż. Katarzyna Kowalcze)
  • Dieta bez wszystkiego – czy da się to rozpisać? (mgr Zuzanna Baraniak)
  • Rola i manipulacja węglowodanów w diecie i treningu osób o wzmożonej aktywności fizycznej (mgr Łukasz Jaśkiewicz)
  • Optymalna podaż białka w sporcie (mgr Bartłomiej Pomorski)
  • Dieta wegetariańska. (mgr Hanna Stolińska – Fiedorowicz)
  • II Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów i Doktorantów, Rzeszów
  • I Konferencja naukowo – szkoleniowa „Żywienie dziecka wczoraj i dziś”, Kraków
  • VI Konferencja Dietetyczna – Choroby autoimmunologiczne. Zastosowanie suplementacji w dietetyce medycznej, Łódź
  • Strategia Żywieniowa w Treningu Cross
  • I Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów i Doktorantów, Rzeszów
  • Child Nutrition and Cooking
  • Diet Coaching
  • The New Nordic Diet – from Gastronomy to Health
  • Nutrition for Health Promotion and Disease Prevention
  • Nutrition, Health and Lifestyle
  • Żywienie i suplementacja w sporcie, Warszawa
  • Szkolenie pedagogiczne. Uprawnienie do prowadzenia szkoleń i kursów w zakresie jakości surowców i produktów spożywczych oraz żywienia człowieka, Rzeszów
  • Dietetyka, Rzeszów

Artykuły:

  • Dieta na jesień.
  • Dieta na wiosnę.
  • Wszystko co chcielibyście wiedzieć o serze, ale baliście się zapytać.
  • Och, pełnoziarnisty!
  • Jak to ugryźć? O orzechach, nasionach i ziarnach.
  • 450 kalorii w pięciu smakach – propozycje na śniadanie.
  • Jak odchudzić 12 wigilijnych potraw?
  • Wartości odżywcze nasion strączkowych.
  • Najzdrowsza dieta XXI wieku.
  • Zjeść ciastko, czy mieć ciastko?
  • Mała czarna, czyli czy warto pić kawę?
  • Jej wysokość dyniowata.
  • Przepisy: „Rozgrzewające zupy”
  • Zbliża się wiosna. Pożegnaj się ze zbędnymi kilogramami.
  • Kontroluj masę ciała swojego dziecka.
  • Żywienie w nadciśnieniu tętniczym.
  • Jakie produkty powinny znajdować się w Twojej lodówce?

————————————————————————–

Piotr Paterek – trener personalny

Jestem absolwentem Akademii Wychowania Fizycznego w Białej Podlaskiej, trenerem personalnym, instruktorem TRX, podnoszenia ciężarów i kulturystyki. Zajmuję się układaniem indywidualnych planów treningowych oraz instruuję prawidłowy ich przebieg.

Moim zadaniem jest całkowite poznanie Twoich oczekiwań i dobranie odpowiedniego zestawu ćwiczeń specjalnie dla Ciebie aby osiągnąć zamierzony cel.

Jeśli pragniesz poprawić swoją sprawność fizyczną, zgubić zbędne kilogramy bądź wrócić do formy po urazach, kontuzjach zapraszam do współpracy.

 

Szkolenia i kursy:

  • trener personalny
  • instruktor TRX
  • instruktor podnoszenia ciężarów
  • instruktor kulturystyki