Zajmuję się opracowaniem diet dla:

– dzieci i młodzieży
– dorosłych
– osób w wieku podeszłym
– osób aktywnych fizycznie
– osób pragnących poprawić swoje samopoczucie

Opracowywane diety dostosowywane są do indywidualnych potrzeb i uwzględniają:
– nadwagę
– otyłość
– nadciśnienie tętnicze
– podwyższony poziom cholesterolu

Opracowuję diety w jednostkach chorobowych: 
– zgaga, choroba wrzodowa
– choroby jelita cienkiego i grubego (m.in. nieżyt jelit, zaparcia, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, choroba Leśnioweskiego Crohna, nadwrażliwość jelita grubego)
– choroby wątroby
– kamica żółciowa
– choroby trzustki (ostre i przewlekłe zapalenie trzustki)
– choroby nerek (mi.in. zapalenie kłębuszków nerkowych, kłębuszkowe zapalenie nerek, niewydolność nerek, nefropatia cukrzycowa, w okresie dializacyjnym, kamice nerkowe)
– choroby metaboliczne (m.in. cukrzyca, otyłość, dna moczowa)
– choroby układu krążenia (m.in. nadciśnienie tętnicze, miażdżyca)
– nietolerancje pokarmowe (m.in. nietolerancja laktozy)

Dla osób indywidualnych:
– diety redukujące masę ciała (odchudzające)
– porady dietetyczne podczas wizyty oraz za pośrednictwem internetu
– plany żywieniowe oparte na odpowiednio zbilansowanych jadłospisach
– komputerowe analizy składu ciała metodą BIA
– obliczanie wieku metabolicznego
– wspólne zakupy produktów spożywczych
– analiza dotychczasowego sposobu żywienia

Dla restauracji, firm, szkół, przedszkoli:
– szkolenia
– wykłady
– prelekcje