Pierogi z jagodami.

Pierogi na diecie, czy to możliwe? Najlepsze ciasto to cienkie czy grube?

Pierogi domowe – najlepsze.

To już kolejne lepienie pierogów i kolejny przepis, ale tym razem na słodko. Sezon na jagody trwa w najlepsze, a idealny przepis z ich wykorzystaniem to pierogi! Klasyczny przepis podkręciłam cukrem dark muscovado, który dodaje karmelowego posmaku.

Pierogi z jagodami przepis.

Czas:  , Porcje: 

1 sztuka: Energia –  kcal, Białka –   g, Tłuszcz –  g, Węglowodany –  g

Składniki:

  • Czarne jagody – 500 g
  • Jogurt naturalny – 6 g (1 łyżeczka)
  • Cukier dark muscovado (opcjonalnie)

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Przepis bierze udział w akcji: 
Dzień polskiej żywności 2016

Poprzedni wpis

Zdrowsza drożdżówka.

Kolejny wpis

Jaglane trufle z domowym dżemem wiśniowym.

16 Komentarze

  1. Cudne pierożki! Z jagodami uwielbiam!

  2. Najlepsze smaki lata! Cudowne <3

  3. Hmmm… z jagodami, aż się rozmarzyłam. Z wielką chęcią zjadłabym taką porcyjkę 🙂

  4. Kwintesencja lata, mniam! I zęby czarne od jagód 🙂

  5. Pierogi wyglądają smakowicie 😉

    Pozdrowienia! 🙂

  6. Pierogi z jagodami to dla mnie danie kojarzące się z latem i wakacjami, mniam 🙂

  7. Jud

    Takie klasyczne pierogi z jagodami są super 🙂 I później wygląda się jak pies chow chow 😀

  8. Wspaniałości! Cudowne smaki dzieciństwa 😀

  9. Piękne zdjęcia. Aż zachęcają do zjedzenia. Koniecznie muszę je zrobić : )
    Ale cudne! Koniecznie muszę wypróbować!
    Zapraszam na swojego bloga 🙂 https://jaglusia.wordpress.com/

Dodaj komentarz

© Dietifit Wszystkie prawa zastrzezone / Theme rebulid by Dodencult