Płatki jęczmienne z czereśniami i bananem.

Oto kolejna propozycja na fit śniadanie. Na pewno nie jest czasochłonne 
jak może się wydawać. Jego przygotowanie trwa mniej więcej tyle samo ile przygotowanie 
kanapek z serem czy wędliną. 
Zrób inne śniadanie niż zawsze – kanapki zjesz innym razem 🙂
 

Składniki:
Mleko spożywcze 2% tłuszczu – 250 ml (1 szklanka)
Płatki jęczmienne – 50 g (5 łyżek)
Banan – 100 g (1 mała szt.)
Czereśnie – 150 g (1 szklanka)
 
Wykonanie:
1. Płatki gotuję na mleku ok. 5 minut. Przelewam do miseczki.
2. Kroję owoce i układam na ugotowanych płatkach.
 
Wartość odżywcza:
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poprzedni wpis

Orzeźwiający koktajl z bananem i mango.

Kolejny wpis

Fit frytki z fasolki szparagowej.

4 Komentarze

  1. Uwielbiam takie śniadania 🙂

  2. Ostatnio uparłam się na jęczmienne :p

  3. Wygląda przepięknie, a do tego jakie to zdrowe! 🙂

Dodaj komentarz

© Dietifit Wszystkie prawa zastrzezone / Theme rebulid by Dodencult