Ziemniaki zapiekane z cukinią.

Składniki:
  • Ziemniaki młode – 300 g (3 duże szt.)
  • Cukinia – 150 g (1 mała szt.)
  • Masło extra – 12 g (1 łyżka) *
  • Przyprawy: cząber, kozieradka, czosnek, chilli, papryka słodka, papryka ostra, pieprz czarny
 *możesz zamienić na tłuszcz roślinny (np. olej rzepakowy)

 
Wykonanie:
1. Ziemniaki gotuję, kroję w plastry o grubości ok. 0,5 mm.
2. Cukinię kroję w plastry o grubości ok. 0,5 mm i łączę z ugotowanymi, pokrojonymi ziemniakami oraz masłem i ziołami.
3. Ziemniaki połączone z cukinią przekładam do naczynia żaroodpornego i zapiekam kilka min.
 

 

 

 

 

 

Wartość odżywcza:

Poprzedni wpis

Fit frytki z fasolki szparagowej.

Kolejny wpis

Dzienny jadłospis 1700 kcal.

4 Komentarze

  1. Cukinia jest niezła 😉

  2. Anonimowy

    wygląda pysznie!! Zaraz sobie takie zrobię na obiadek:)..mniam

Dodaj komentarz

© Dietifit Wszystkie prawa zastrzezone / Theme rebulid by Dodencult