8

Młoda kapusta z koperkiem.

Młoda kapusta z koperkiem to danie idealne aby przenieść nas do czasów dzieciństwa.

Smaki dzieciństwa.

Klasyczne danie, które o tej porze roku zajadamy ze smakiem. Przypomina nam dzieciństwo, beztroskie chwile i chodzenie boso po trawie na wsi. Młoda kapusta z koperkiem to danie, które dzisiaj przedstawiam, oczywiście z obliczoną wartością odżywczą. Ten przepis wykorzystuję także do przygotowania kurczaków według Juli Child.

Młoda kapusta z koperkiem przepis.

Czas: 90 minut , Porcje: 5

1 porcja: Energia – 102 kcal, Białka –  3 g, Tłuszcz – 4 g, Węglowodany – 16 g

Składniki (5 porcji):

  • Młoda kapusta 500 g (1 mała główka)
  • Koper ogrodowy 15 g (3 łyżki)
  • Masło 15 g (3 płaskie łyżeczki)
  • Cebula 30 g (1 mała sztuka)
  • Przyprawy: sól, pieprz, kminek mielony, czosnek

Wykonanie:

  1. Cebulę kroję w kostkę, szklę na maśle z dodatkiem zmielonego kminku.
  2. Kapustę szatkuję, dodaję do zeszklonej cebuli, zalewam odrobiną wody, duszę do miękkości przez około 15 minut.
  3. Siekam koper, dodaję pod koniec do kapusty. Doprawiam do smaku.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

8 komentarzy

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.