Kontakt

696 091 783
gabinet@dietifit.pl

Profile
Witaj, to ja...

Ewelina

Dietetyk kliniczny, edukator w cukrzycy, trener personalny.
Wiceprezes Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków, k. w Rzeszowie

Jestem absolwentką Uniwersytetu Rzeszowskiego. W pracy licencjackiej skupiłam się na substancjach słodzących zastępujących cukier. Pracę magisterską poświęciłam ocenie rozwoju fizycznego, budowy ciała i stanu odżywienia dzieci 6 – letnich z Rzeszowa. Kontynuując naukę na Uniwersytecie obroniłam pracę podyplomową na kierunku Dietetyka, gastronomia i żywienie dotyczącą wpływu sposobu odżywiania kobiet w ciąży na występowanie nadwagi i otyłości u dzieci i młodzieży. Ukończyłam również studia podyplomowe na kierunku Poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka w Warszawie uzyskując dyplom Instytutu Żywności i Żywienia. Ukończyłam także kurs trenera personalnego.

Posiadam uprawnienia do prowadzenia szkoleń i kursów z zakresu jakości surowców i produktów spożywczych oraz żywienie człowieka. Prowadzę prelekcje dotyczące żywienia człowieka oraz warsztaty dietetyczne. Jestem autorką licznych artykułów o tematyce żywieniowej oraz przepisów kulinarnych, które umieszczam na swoim blogu istniejącym od 2013 roku. W swojej pracy stosuję zasady oraz opieram się na wytycznych Światowej Organizacji Zdrowia i Instytutu Żywności i Żywienia. Stale podwyższam swoją wiedzę, uczestnicząc w licznych konferencjach, szkoleniach i kursach.

Jako dietetyk, początkowo usługi świadczyłam w Bieczu, a obecnie w Gorlicach oraz w Rzeszowie. W tym czasie pomogłam schudnąć wielu zadowolonym Klientom. Poprzez indywidualne, autorskie Plany Odżywiania pracowałam z Klientami nad poprawą ich sposobu odżywiania oraz zachęciłam do zwiększenia aktywności fizycznej. W chwili obecnej mój gabinet jest wiodącym gabinetem dietetycznym w Rzeszowie, świadczący usługi od 2012 roku.

Od kilku lat organizuję oraz prowadzę Dietetyczne Warsztaty Kulinarne dla dzieci. Współpracuję także z Fundacjami i Stowarzyszeniami, gdzie pomagam zorganizować szkolenia i warsztaty dla osób z niepełnosprawnościami. Jako ekspert dietetyk udzielam również porad dietetycznych współpracując z Fundacją „Czas dzieci”. W 2019 roku prowadziłam warsztaty kulinarne z projektu „Zielona kraina” dla dzieci klas 4 w Rzeszowie organizowane przez Polskie Stowarzyszenie Dietetyków i sieć sklepów Biedronka.

Od 2014 roku Gabinet Dietetyczny Dietifit był partnerem organizowanych w Rzeszowie przez dwa kina Helios trzech edycji „Metamorfoz z kinem Kobiet”, w których wzięło udział około 200 kobiet, z tego 10 z nich zakwalifikowało się do programu gdzie łącznie schudły ponad 100 kg!

W 2016 roku zostałam zaproszona jako ekspert do programu „Dzień dobry TVN” w Warszawie aby porozmawiać o przekąskach dla dzieci.

Udzielam także porad dietetycznych na profilu Gabinetu Dietetycznego Dietifit na facebooku, dzielę się swoimi autorskimi przepisami oraz zdrowym trybem życia na instagramie.

- IX Konferencja Dietetyczna – Metody diagnostyczne w gabinecie dietetyka. Żywienie osób aktywnych, Łódź
- Edukator w cukrzycy, NutriCenter, Warszawa
- Trener Personalny
- Żywienie młodych sportowców, Akademia Dietetyki Sportowej
- Dieta low FODMAP w sporcie, Akademia Dietetyki Sportowej
- Nawodnienie a sport, Akademia Dietetyki Sportowej
- Żywienie i suplementacja w okresie kontuzji, rola prewencji żywienia, Akademia Dietetyki Sportowej
- Podstawy suplementacji, Akademia Dietetyki Sportowej
- Niska dostępność energii – aspekty zdrowotne i sportowe, Akademia Dietetyki Sportowej
- Kofeina w ujęciu zdrowotnym i sportowym, Akademia Dietetyki Sportowej
- Jak jeść trenując na siłowni, Akademia Dietetyki Sportowej
n-3 w sporcie, Akademia Dietetyki Sportowej
- Piłka nożna okiem dietetyka, Akademia Dietetyki Sportowej
- Sporty wytrzymałościowe, Akademia Dietetyki Sportowej
- Kompendium wiedzy o węglowodanach, Akademia Dietetyki Sportowej
- Magnez – fakty i mity. Czy sportowcy potrzebują go więcej, Akademia Dietetyki Sportowej
- Problemy żołądkowo – jelitowe okiem dietetyka, Akademia Dietetyki Sportowej
- VIII Konferencja Dietetyczna – Choroby autoimmunologiczne. Zastosowanie suplementacji w dietetyce medycznej, Łódź
- Alergie pokarmowe a diety eliminacyjne, Wszechnica Żywieniowa SGGW
- Choroba Hashimoto, Wszechnica Żywieniowa SGGW
- Jak skutecznie przyspieszyć spalanie tkanki tłuszczowej?, Dietetyka Sportowa
- Immunologia okiem praktyka. Cała prawda o IG, Instytut Mikroekologii
- Żywienie dzieci w wieku poniemowlęcym – od 1 roku do 3 lat, Fundacja Wiemy Co Jemy
- Dietoterapia chorób autoimmunologicznych tarczycy (dr inż. Katarzyna Kowalcze)
- Dieta bez wszystkiego – czy da się to rozpisać? (mgr Zuzanna Baraniak)
- Rola i manipulacja węglowodanów w diecie i treningu osób o wzmożonej aktywności fizycznej (mgr Łukasz Jaśkiewicz)
- Optymalna podaż białka w sporcie (mgr Bartłomiej Pomorski)
- Dieta wegetariańska. (mgr Hanna Stolińska – Fiedorowicz)
- II Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów i Doktorantów, Rzeszów
- I Konferencja naukowo – szkoleniowa „Żywienie dziecka wczoraj i dziś”, Kraków
- VI Konferencja Dietetyczna – Choroby autoimmunologiczne. Zastosowanie suplementacji w dietetyce medycznej, Łódź
- Strategia Żywieniowa w Treningu Cross
- I Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów i Doktorantów, Rzeszów
- Child Nutrition and Cooking
- Diet Coaching
- The New Nordic Diet – from Gastronomy to Health
- Nutrition for Health Promotion and Disease Prevention
- Nutrition, Health and Lifestyle
- Żywienie i suplementacja w sporcie, Warszawa
- Szkolenie pedagogiczne. Uprawnienie do prowadzenia szkoleń i kursów w zakresie jakości surowców i produktów spożywczych oraz żywienia człowieka, Rzeszów
- Dietetyka, Rzeszów

- Dieta na jesień.
- Dieta na wiosnę.
- Wszystko co chcielibyście wiedzieć o serze, ale baliście się zapytać.
- Och, pełnoziarnisty!
- Jak to ugryźć? O orzechach, nasionach i ziarnach.
- 450 kalorii w pięciu smakach – propozycje na śniadanie.
- Jak odchudzić 12 wigilijnych potraw?
- Wartości odżywcze nasion strączkowych.
- Najzdrowsza dieta XXI wieku.
- Zjeść ciastko, czy mieć ciastko?
- Mała czarna, czyli czy warto pić kawę?
- Jej wysokość dyniowata.
- Przepisy: „Rozgrzewające zupy”
- Zbliża się wiosna. Pożegnaj się ze zbędnymi kilogramami.
- Kontroluj masę ciała swojego dziecka.
- Żywienie w nadciśnieniu tętniczym.
- Jakie produkty powinny znajdować się w Twojej lodówce?

Umów się na wizytę

1

Podaj potrzebne dane

Wybierz pakiet który chcesz zamówić, dietetyka oraz datę i godzinę wizyty

2

Uzupełnij dane kontaktowe

Podaj swoje dane osobowe i ew. uwagi do rezerwacji

3

Sprawdź dane

Potwierdz dane osobowe i zamówienie

Wszystkie pola są obowiązkowe

Wybierz pakiet, osobę i datę