mgr Ewelina Tabaczar 

Dietetyk kliniczny, edukator w cukrzycy, trener personalny.
Wiceprezes Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków, k. w Rzeszowie

Jestem absolwentką Uniwersytetu Rzeszowskiego. W pracy licencjackiej skupiłam się na substancjach słodzących zastępujących cukier. Pracę magisterską poświęciłam ocenie rozwoju fizycznego, budowy ciała i stanu odżywienia dzieci 6 – letnich z Rzeszowa. Kontynuując naukę na Uniwersytecie obroniłam pracę podyplomową na kierunku Dietetyka, gastronomia i żywienie dotyczącą wpływu sposobu odżywiania kobiet w ciąży na występowanie nadwagi i otyłości u dzieci i młodzieży. Ukończyłam również studia podyplomowe na kierunku Poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka w Warszawie uzyskując dyplom Instytutu Żywności i Żywienia. Ukończyłam także kurs trenera personalnego.

Posiadam uprawnienia do prowadzenia szkoleń i kursów z zakresu jakości surowców i produktów spożywczych oraz żywienie człowieka. Prowadzę prelekcje dotyczące żywienia człowieka oraz warsztaty dietetyczne. Jestem autorką licznych artykułów o tematyce żywieniowej oraz przepisów kulinarnych, które umieszczam na swoim blogu istniejącym od 2013 roku. W swojej pracy stosuję zasady oraz opieram się na wytycznych Światowej Organizacji Zdrowia i Instytutu Żywności i Żywienia. Stale podwyższam swoją wiedzę, uczestnicząc w licznych konferencjach, szkoleniach i kursach.

Początkowo usługi świadczyłam w Bieczu, a obecnie w Gorlicach oraz w Rzeszowie. W tym czasie pomogłam schudnąć wielu zadowolonym Klientom. Poprzez indywidualne, autorskie Plany Odżywiania pracowałam z Klientami nad poprawą ich sposobu odżywiania oraz zachęciłam do zwiększenia aktywności fizycznej. W chwili obecnej mój gabinet jest wiodącym gabinetem dietetycznym w Rzeszowie, świadczący usługi od 2012 roku.

Od kilku lat organizuję oraz prowadzę Dietetyczne Warsztaty Kulinarne dla dzieci. Współpracuję także z Fundacjami i Stowarzyszeniami, gdzie pomagam zorganizować szkolenia i warsztaty dla osób z niepełnosprawnościami.  Jako ekspert dietetyk udzielam również porad dietetycznych współpracując z Fundacją “Czas dzieci”. W 2019 roku prowadziłam warsztaty kulinarne z projektu “Zielona kraina” dla dzieci klas 4 w Rzeszowie organizowane przez Polskie Stowarzyszenie Dietetyków i sieć sklepów Biedronka.

 

Od 2014 roku Gabinet Dietetyczny Dietifit był partnerem organizowanych w Rzeszowie przez dwa kina Helios trzech edycji “Metamorfoz z kinem Kobiet”, w których wzięło udział około 200 kobiet, z tego 10 z nich zakwalifikowało się do programu gdzie łącznie schudły ponad 100 kg!

 

 

W 2016 roku zostałam zaproszona jako ekspert do programu “Dzień dobry TVN” w Warszawie aby porozmawiać o przekąskach dla dzieci.

Udzielam także porad dietetycznych na profilu Gabinetu Dietetycznego Dietifit na facebooku, dzielę się swoimi autorskimi przepisami oraz zdrowym trybem życia na instagramie.

 

Pod tym linkiem możesz umówić dogodny termin wizyty u dietetyka w Rzeszowie:
KALENDARZ WIZYT

Jeśli jesteś zadowolony/-a z moich usług będzie mi bardzo miło jeśli wstawisz swoją opinię o naszej współpracy:

g.page/Dietifit/review

facebook.com/Dietifit

www.znanylekarz.pl/ewelina-tabaczar/dietetyk/rzeszow

Ukończyłam następujące szkolenia i kursy:

  • IX Konferencja Dietetyczna – Metody diagnostyczne w gabinecie dietetyka. Żywienie osób aktywnych, Łódź
  • Edukator w cukrzycy, NutriCenter, Warszawa
  • Trener Personalny
  • Żywienie młodych sportowców, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Dieta low FODMAP w sporcie, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Nawodnienie a sport, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Żywienie i suplementacja w okresie kontuzji, rola prewencji żywienia, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Podstawy suplementacji, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Niska dostępność energii – aspekty zdrowotne i sportowe, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Kofeina w ujęciu zdrowotnym i sportowym, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Jak jeść trenując na siłowni, Akademia Dietetyki Sportowej
  • n-3 w sporcie, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Piłka nożna okiem dietetyka, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Sporty wytrzymałościowe, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Kompendium wiedzy o węglowodanach, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Magnez – fakty i mity. Czy sportowcy potrzebują go więcej, Akademia Dietetyki Sportowej
  • Problemy żołądkowo – jelitowe okiem dietetyka, Akademia Dietetyki Sportowej
  • VIII Konferencja Dietetyczna – Choroby autoimmunologiczne. Zastosowanie suplementacji w dietetyce medycznej, Łódź
  • Alergie pokarmowe a diety eliminacyjne, Wszechnica Żywieniowa SGGW
  • Choroba Hashimoto, Wszechnica Żywieniowa SGGW
  • Jak skutecznie przyspieszyć spalanie tkanki tłuszczowej?, Dietetyka Sportowa
  • Immunologia okiem praktyka. Cała prawda o IG, Instytut Mikroekologii
  • Żywienie dzieci w wieku poniemowlęcym – od 1 roku do 3 lat, Fundacja Wiemy Co Jemy
  • Dietoterapia chorób autoimmunologicznych tarczycy (dr inż. Katarzyna Kowalcze)
  • Dieta bez wszystkiego – czy da się to rozpisać? (mgr Zuzanna Baraniak)
  • Rola i manipulacja węglowodanów w diecie i treningu osób o wzmożonej aktywności fizycznej (mgr Łukasz Jaśkiewicz)
  • Optymalna podaż białka w sporcie (mgr Bartłomiej Pomorski)
  • Dieta wegetariańska. (mgr Hanna Stolińska – Fiedorowicz)
  • II Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów i Doktorantów, Rzeszów
  • I Konferencja naukowo – szkoleniowa “Żywienie dziecka wczoraj i dziś”, Kraków
  • VI Konferencja Dietetyczna – Choroby autoimmunologiczne. Zastosowanie suplementacji w dietetyce medycznej, Łódź
  • Strategia Żywieniowa w Treningu Cross
  • I Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów i Doktorantów, Rzeszów
  • Child Nutrition and Cooking
  • Diet Coaching
  • The New Nordic Diet – from Gastronomy to Health
  • Nutrition for Health Promotion and Disease Prevention
  • Nutrition, Health and Lifestyle
  • Żywienie i suplementacja w sporcie, Warszawa
  • Szkolenie pedagogiczne. Uprawnienie do prowadzenia szkoleń i kursów w zakresie jakości surowców i produktów spożywczych oraz żywienia człowieka, Rzeszów
  • Dietetyka, Rzeszów

Artykuły:

  • Dieta na jesień.
  • Dieta na wiosnę.
  • Wszystko co chcielibyście wiedzieć o serze, ale baliście się zapytać.
  • Och, pełnoziarnisty!
  • Jak to ugryźć? O orzechach, nasionach i ziarnach.
  • 450 kalorii w pięciu smakach – propozycje na śniadanie.
  • Jak odchudzić 12 wigilijnych potraw?
  • Wartości odżywcze nasion strączkowych.
  • Najzdrowsza dieta XXI wieku.
  • Zjeść ciastko, czy mieć ciastko?
  • Mała czarna, czyli czy warto pić kawę?
  • Jej wysokość dyniowata.
  • Przepisy: “Rozgrzewające zupy”
  • Zbliża się wiosna. Pożegnaj się ze zbędnymi kilogramami.
  • Kontroluj masę ciała swojego dziecka.
  • Żywienie w nadciśnieniu tętniczym.
  • Jakie produkty powinny znajdować się w Twojej lodówce?

KLIKNIJ I ZOBACZ OFERTE