Herbata z imbirem i gruszką.
Nadchodzą chłodniejsze dni więc podrzucam przepis na rozgrzewającą herbatę z wykorzystaniem imbiru. Dołączyłam oczywiście miód oraz cytrynę. Plastry soczystej gruszki powędrowały na koniec … pysznie i cieplutko.
Herbata z imbirem i gruszką przepis.
Składniki (2 porcje):
- Napar z herbaty – 500 ml (2 szklanki)
- Miód pszczeli – 20 g (1,5 łyżki)
- Sok z cytryny – 50 g (1/2 małej sztuka)
- Imbir, świeżo starty – 20 g (2 łyżki)
- Gruszka – 100 g (1 mała sztuka)
Wykonanie:
- Zaparzam herbatę.
- Imbir ścieram na tarce, mieszam dokładnie z miodem i sokiem z cytryny. Łączę z naparem z herbaty.
- Do herbaty wkrawam plastry gruszki.