Lunch box – Sałatka z buraków.

Nie lubię marnowania jedzenia, stąd też dzisiejszy prosty i szybki przepis na tą sałatkę. Robiłam barszcz czerwony na burakach, które następnie pokroiłam, dodałam kilka dodatków i już. Lunch do pracy gotowy, dorzuć jeszcze tylko dwa-trzy wafle ryżowe 🙂

Sałatka z buraków przepis.

Czas: 5 minut , Porcje: 1

1 sztuka: Energia – 150 kcal, Białko –  6 g, Tłuszcz – 2 g, Węglowodany – 34 g

Składniki (1 porcja):
  • Buraki – 200 g (1 duża sztuka)
  • Jabłko – 150 g (1 średnia sztuka)
  • Cebula – 50 g (1 mała sztuka)
  • Jogurt naturalny – 30 g (2 łyżki)
  • Przyprawy: kminek, pieprz czarny, sól – szczypta

Wykonanie:

  1. Ugotuj buraki, pokrój w kostkę. Połącz z pokrojoną cebulą i jabłkiem.
  2. Do sałatki dodaj jogurt. Całość przypraw do smaku.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Wartość odżywcza:

Sałatka z buraków

 
 

Poprzedni wpis

Fit tarta z twarogiem/ Z jabłkami.

Kolejny wpis

Jaglanka kokosowa z pomarańczą.

2 Komentarze

  1. Avatar

    O tak, z tą skórką świetny pomysł!

  2. Avatar

    Też nie lubie wyrzucania jedzenia, dlatego m.in recyklinguję skórkę pomarańczową 🙂 i potem mam naturalny aromat do ciast 🙂
    Z tym burakiem to też fajny pomysł 🙂

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Dietifit Wszystkie prawa zastrzezone / Theme rebulid by Dodencult