Płatki jęczmienne z czereśniami i bananem.
Oto kolejna propozycja na fit śniadanie. Na pewno nie jest czasochłonne jak może się wydawać. Jego przygotowanie trwa mniej więcej tyle samo ile przygotowanie kanapek z serem czy wędliną. Zrób inne śniadanie niż zawsze – kanapki zjesz innym razem 🙂
Składniki:
250 ml (1 szklanka) mleka 2% tłuszczu
50 g (4 łyżki) płatków jęczmiennych
100 g (1 mała szt.) banana
150 g (1 szklanka) czereśni
Wykonanie:
- Płatki gotuję na mleku około 5 min. Przelewam do miseczki.
- Na wierzch układam pokrojone owoce.
Wartość odżywcza:
Energia 450 kcal, B 16g, T 7,5 g, W 87g
O tak!
Uwielbiam takie śniadania 🙂
Ostatnio uparłam się na jęczmienne :p
Wygląda przepięknie, a do tego jakie to zdrowe! 🙂